Jdi na obsah Jdi na menu
 


d7s_5903_upravena311_web.jpgProfesní životopis

 

Když jsem se v roce 2000 přestěhoval z Moravy do Prahy, hledal jsem uplatnění v různých odvětvích – rádii počínaje po stěhovací firmu konče. Tehdy jsem začal všechen svůj volný čas věnovat digitální fotografii. Nejvíc mě lákaly portréty, které jsem trénoval na zvířecích obyvatelích pražské ZOO. Třeba gorily totiž k pózování nepřemluvíte, a tak je jen na vašem citu, abyste vystihli ten správný moment a získali jedinečný záběr.  Ve stejné době jsem začal spolupracovat s přední pražskou fotografkou: Lenkou Pekárkovou, která mě naučila všechny důležité techniky focení i nejrůznější „fígle“, z čehož čerpám dodnes. Už tehdy jsem se zájmem asistoval při focení kalendáře pro LOOK magazín s předními českými modelkami Kateřinou Průšovou, Veronikou Chmelířovou a Júlií Liptákovou. Z koníčku se brzy stal velký kůň, zkušenosti přibývaly a s nimi začaly přicházet i první zakázky a stal jsem se fotografem na volné noze.

Začínal jsem jako fotograf interiérů a prostor pro pražské realitní kanceláře a developerské společnosti jako např. EURO VENTURES nebo J&T group. Například fotografie tehdy nově vzniklého fitness centra PURE v OC Harfa si ve svém portfoliu cením i dnes.

 

Reportážní fotografování jsem rozvíjel externí spolupráce s tiskovou agenturou MEDIAFAX. Během dvouletému kontraktu jsem přešel od bulváru ke každodennímu politickému dění. Na základě i těchto zkušeností jsem v roce 2012 začal působit jako hlavní fotograf České strany sociálně demokratické, fotograficky jsem zajišťoval sjezdy i KDU-ČSL. V roce 2012 jsem nafotil i předvolební billboardovou kampaň předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka. Před parlamentními volbami v roce 2013 byly mé fotografie součástí kampaně někdejší poslankyně Lenky Kohoutové, která kandidovala za ODS.

Mezi své nejcennější portrétní fotografie řadím snímky režiséra Miloše Formana, prezidenta Václava Havla, bývalé americké ministryně zahraničí Hillary Clinton, tenisty Borise Beckera, pěvkyně Evy Urbanové, modelky Pavlíny Pařízkové nebo francouzského herce Pierra Richarda.

Dnes se kromě reportážního a portrétního focení věnuji i fashion fotografii pro jednu z italských oděvních společností (MÖTIVI), která má pobočky v České republice, na Slovensku i v Polsku. Díky dlouho budovaným kontaktům a svému fotografickému stylu jsem se postupně stal mimo jiné dvorním fotografem tří velkých světových kosmetických firem ESTÉE LAUDER, CLINIQUE a M.A.C, respektive jejich českého zastoupení, a společností TOP-EXPO pořádající pod záštitou ministerstev veletrhy, kongresy a celorepublikové soutěže.

 

V roce 2013 jsem uskutečnil první ze svých velkých fotografických projektů pod názvem „Svatební sen“. Síly na něm spojila desítka mých partnerů a věřím, že jsem tak odstartoval další etapu mé fotografické kariéry.

Za další z vrcholů své profesní kariéry považuji pozici hlavního fotografa světové soutěže krásy: Miss Deaf World (v letech 2011-2013), kde jsem dokumentoval a fotograficky zajišťoval celý průběh mezinárodního klání neslyšících dívek, tzn. „od příletu soutěžících dívek, přes jejich oficiální portréty, módní přehlídky - až po slavnostní galavečer“.

K nejprestižnějším klientům řadím VÝBOR DOBRÉ VŮLE – Nadaci Olgy Havlové, od které jsem byl v roce 2013 odměněn čestným poděkováním za dlouholetou pomoc. Velice si vážím i spolupráce s Českou lékařskou komorou. 

V březnu 2014 jsem byl osloven ředitelem tiskového oddělení Úřadu Vlády ČR, zda bych nechtěl pracovat, resp. dokumentovat pracovní návštěvy a setkání premiéra ČR. Nabídku jsem přijal a tímto okamžikem se mi otevřela zcela nová dimenze a také směr mé fotografické kariéry.

Velkou zkušeností mi byla i fotografická participace na:

-ženských proměnách serverů společnosti MAFRA

-veletrzích a výstavách pro společnosti INCHEBA a ABF (PVA Letňany)

-natáčení klipu Černý anděl zpěvačky Gabriely Gunčíkové pod vedením Leška Wronky

-reklamním klipu společnosti PRECIOSA určeného pro jihoamerickou televizi

-křtech, vernisážích a dalších eventech produkční společnosti KLOBOUKFILM

Moje fotografie se dnes objevují nejen v denním tisku, na hlavních internetových zpravodajských portálech, ale i v mezinárodních časopisech, bulletinech a na velkých reklamních plochách na území Prahy.

                                                                                                                   

Aleš Petruška - Macciani

Praha 6 - Hanspaulka

Czech Republic

e.mail: macciani@macciani.cz

GSM: +420 775 205 262

PHOTO by MACCIANI

http://www.macciani.cz/

 

 

 
 


Poslední fotografie




Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31